Energetinė vertė: 245 kcal
T e š l a i:
5 kiaušiniai,
105 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
145 g rupių kvietinių miltų,
nubr. šaukštelis kepimo miltelių,
1 1/2 šaukštelio kakavos miltelių.
Į d a r u i ir aptepimui:
5 šaukštai vyšnių,
likerio (nebūtinai),
580 g vyšnių (šviežių arba konservuotų su saldikliu),
šaukštelis cinamono miltelių,
10 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
2 g standiklio "Agar-Agar",
350 ml grietinėlės,
skysto saldiklio,
2 g "Biobin" arba "Nestargel",
55 g smulkiai sutrinto šokolado diabetikams.
GAMINIMAS:
26 cm skersmens torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, kraštų riebalais netepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir pastatykite šaltai. Trynius inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, iki purios masės išplakite su cukrumi diabetikams arba fruktoze bei 2 šaukštais vandens.
Plakite 5 min. Paskui indą su tryniais išimkite iš karšto vandens ir plakite dar 5 min. Kvietinius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Baltymus išplakite iki standžių putų. Pusę baltymų pakaitomis su miltų mišiniu po truputį įmaišykite į trynių kremą. Įmaišykite likusius baltymus. Biskvitinę tešlą dėkite į torto formą, paviršių išlyginkite ir kepkite apie 30 min.
Biskvitą peiliu atskirkite nuo torto formos kraštų, nulupkite kepimo popierių ir aušinkite mažiausiai 3 valandas. Paskui perpjaukite į tris sluoksnius ir apšlakstykite vyšnių likeriu. Įdarui skirtas vyšnias pakaitinkite su 2 šaukštais skysčio (vandens arba konservuotų vyšnių sulčių), cukrumi arba fruktoze, cinamonu bei standikliu "Agar-Agar".
Virkite minutę. Pagardinkite saldikliu ir pastatykite į šaldytuvą. Grietinėlę trumpai paplakite, dėkite saldiklį ir "Biobin", paskui gerai išplakite. Ant apatinio biskvito sluoksnio paskirstykite vyšnių kompotą. Dėkite antrą biskvito sluoksnį. Aptepkite puse grietinėlės ir dėkite trečią biskvito sluoksnį.
Torto kraštus ir viršų aptepkite likusia grietinėle ir pabarstykite tarkuotu šokoladu. Tortą keletą valandų laikykite šaltoje vietoje, po to drėgnu peiliu supjaustykite į 12 gabalėlių.