~400g. sūrio „Mozzarella“,
2 švieži persikai,
2 pomidorai,
salotų lapai,
1 apelsino žievelė,
1 citrina (žievelė ir pusės citrinos sulčių),
1 skiltelė česnako,
~10 juodų alyvuogių,
moliūgų sėklų (pabarstymui),
50ml alyvuogių aliejaus,
10 virtų krevečių (lukštentų),
druskos/pipirų...
GAMINIMAS:
Sūrį supjaustome riekelėmis arba kubeliais, sudedame į indą ir pagardiname tarkuotomis citrinų ir apelsinų žievelėmis, smulkintais česnakais, aliejumi, druska ir pipirais. Pomidorus ir persikus supjaustome skiltelėmis arba griežinėliais.
Visus produktus galima patiekti taip, kaip Jums patinka. Galima išdėlioti po gabalėlį didelėje lėkštėje, galima gabalėlius sudėti vieną ant kito salotoms skirtame inde – čia daug erdvės fantazijai.
Mano salotų variantas yra su krevetėmis ir moliūgų sėklomis. Jūs galite išbandyti su kepta vištiena, moliuskais ar kitais Jums patinkančiais produktais.
Salotas būtinai paskaninkite padažu, kuriame buvo marinuojamas sūris. Skanaus.