10-12 panašaus dydžio bulvių (apie 1,2-1,5 kg),
4 valgomųjų šaukštų tirpinto sviesto arba margarino,
arbatinio šaukštelio druskos,
duonos trupinių arba džiūvėsių.
GAMINIMAS:
Nuluptas bulves įpjaukite plonomis riekelėmis-ne iki galo, kad jos neišgriūtų. Į universalią formą bulves sudėkite pjaustyta dalimi į viršų ir kulinariniu šepetėliu patepkite ištirpintu sviestu Kepkite per vidurį iki 225 laipsnių įkaitintos orkaitės apie 20 min.
Ištraukite ir vėl patepkite ištirpintu sviestu. Viską apibarstykite druska ir džiūvėsėliais. Tuomet bulves pakeokite dar apie 20 min., kol jos suminkštės ir gražiai paruduos. Bulvių ežiukus patiekite su kepta mėsa, paukštiena ar su kuo jums labiau patinka.