800 g vištienos,
1-2 morkų,
1 stiklinės ryžių,
150 g aliejaus,
3 svogūnų,
50 g sviesto,
50 g fermentinio sūrio,
2 stiklinių konservuotų žaliųjų žirnelių,
pomidorų,
petražolių,
vištienos prieskonių,
druskos.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite vištieną ir griežinėliais supjaustytas morkas. Išgriebkite vištieną, mėsą atskirkite nuo kaulų, susmulkinkite ir pakepkite ištirpintame svieste kartu su virtomis morkomis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, pakepinkite. Suberkite ryžius, gerai išmaišykite ir kepkite, kol ryžiai sugers aliejų.
Užpilkite 3 stiklines perkošto sultinio, įberkite prieskonių, druskos ir uždengus patroškinkite orkaitėje, kol ryžiai suminkštės. Baigiant kepti įdėkite sviesto, užberkite tarkuoto fermentinio sūrio. Į ryžius suberkite konservuotus žaliuosius žirnelius ir gerai išmaišykite. Į lėkštę dėkite ryžius, o per vidurį pakepintą vištieną. Papuoškite petražolėmis ir pomidorų griežinėliais.