Pyragas su abrikosais ir migdolais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su abrikosais ir migdolais


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 201 kcal

T e š l a i:
90 g šalto sviesto,
180 g kvietinių rupių miltų,
kiaušinis,
25 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
miltų (kočioti).

Į d a r u i:
550 g šviežių abrikosų arba 10 konservuotų abrikosų (su saldikliu).

U ž p i l u i:
75 g nuluptų migdolų,
2 kiaušiniai,
40 g cukraus diabetikams arba fruktozės,
2 lašai karčiųjų migdolų aromato,
20 g rupių kvietinių miltų,
skysto saldiklio,
riebalų (formai ištepti).


GAMINIMAS:

Trapiai tešlai skirtą sviestą supjaustykite mažais gabalėliais ir greitai suminkykite su miltais, kiaušiniu bei cukrumi arba fruktoze. Tešlą įvyniokite į plėvelę ir 30 min. laikykite šaldytuve. Per tą laiką abrikosus 1-2 min. palaikykite verdančiame vandenyje, nulupkite ir ataušinkite. Perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. 26 cm skersmens torto formą plonai ištepkite riebalais. Trapią tešlą iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo ar lentos ir klokite į torto formą. Suformuokite 2 cm aukščio kraštus. Juos "paremkite" dvigubai perlenkta aliuminio folijos juosta. Tešlą dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 min.

Per tą laiką migdolus smulkiai sumalkite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir pastatykite šaltai. Indą su tryniais įdėkite į karšto vandens vonelę ir išsukite su cukrumi diabetikams arba fruktoze bei karčiųjų migdolu aromatu iki purios masės. Indą su tryniu mase išimkite iš karšto vandens ir dar plakite 5 min. Baltymus išplakite iki standžių putų. Į trynių masę berkite migdolus, miltus bei dėkite pusę baltymų.

Viską atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus, pagardinkite saldikliu ir dar pamaišykite. Ant apkeptos trapios tešlos dėkite abrikosų puselių sluoksnį. Ant jų paskirstykite užpilą. Dėkite į iš anksto iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 min. Pyragą ataušinkite ant grotelių. Supjaustykite į 10 gabalėlių.





Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668