Energetinė vertė: 77 kcal
T e š l a i:
2 kiaušiniai,
7 ml skysto saldiklio diabetikams,
20 g miltų,
20 g krakmolo,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g maltų lazdyno riešutų, paskrudintų keptuvėje.
Į d a r u i:
300 ml lieso pieno,
pak.vanilinio pudingo miltelių diabetikams,
7 ml skysto saldiklio diabetikams,
30 ml standžiai išplaktos grietinėlės,
10 g maltų lazdyno riešutų, paskrudintų keptuvėje,
200 g nuvarvėjusių konservuotų mandarinų gabalėlių diabetikams.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir elektriniu maišikliu išplakite su 2 šaukštais šilto vandens bei skystu saldikliu iki purios masės. Baltymus išplakite iki standžių putų ir dėkite ant trynių masės.
Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais ir persijokite ant baltymų ir trynių. Viską atsargiai išmaišykite. Galiausiai atsargiai įmaišykite maltus lazdyno riešutus. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens torto formą ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepkite 20 min. Biskvitą dėkite ant grotelių ir ataušinkite.
Per tą laiką ruoškite įdarą. 6 šaukštus pieno sumaišykite su pudingo milteliais. Įmaišykite saldiklį diabetikams. Likusį pieną užvirinkite ir supilkite pieno ir miltelių mišinį. Viską nuolat maišant užvirinkite ir puodą įstačius į indą su šaltu vandeniu kartkartėmis pamaišant ataušinkite. Įmaišykite plaktą grietinėlę.
Biskvitą perpjaukite į du sluoksnius. Ant apatinio sluoksnio tepkite 2/3 paruoštos masės, dėkite antrą biskvito dalį ir gerai prispauskite. Torto kraštus aptepkite likusiu kremu ir pabarstykite maltais paskrudintais lazdyno riešutais. Ant torto dėkite gerai nuvarvėjusias mandarinų skilteles. Supjaustykite į 12 gabalėlių.