Energetinė vertė: 165 kcal
T e š l a i:
125 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
60 g margarino,
20 g birios fruktozės,
2 šaukštai lieso pieno,
miltų (kočioti).
Į d a r u i:
375 g liesos varškės,
trynys,
30 g birios fruktozės,
šiek tiek trintos citrinos žievelės,
šaukštas vanilinio pudingo miltelių,
šaukštas lieso pieno,
baltymas.
Pyragėlių v i r š u i:
indelis konservuotų abrikosų puselių diabetikams.
U ž p i l u i:
1/4 l sulčių, nupiltų nuo konservuotų abrikosų puselių (jei reikia, galima praskiesti vandeniu),
pak. skaidraus užpilo tortui.
GAMINIMAS:
Iš aliuminio folijos iškirpkite dešimt 14 cm skersmens apskritimų. Juos dėkite ant mažų apvalių indų (apie 7 cm skersmens) dugno ir prispauskite, kad išeitų formelės. Jas dėkite ant skardos. Tešlai skirtus miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenėlį. Berkite fruktozę, dėkite margariną bei pilkite pieną.
Viską minkykite elektriniu maišikliu, kol susidarys vientisa tešla. Tešlą palaikykite mažiausiai 30 min. Per tą laiką įdarui varškę išmaišykite su tryniu, fruktoze, trinta citrinos žieve, pudingo milteliais bei pienu. Įmaišykite labai standžiai išplaktus baltymus. Orkaitę įkaitinkite iki 175-200 laipsnių temperatūros.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo arba lentos ir išspauskite dešimt 7 cm skersmens apskritimų. Juos dėkite į formeles. Ant jų paskirstykite varškės masę ir dėkite po nusivarvėjusią (sulčių neišpilkite) abrikosų puselę. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Užpilą tortui paruoškite su abrikosų sultimis ir pilkite ant atvėsusių pyragėlių. Iškepama 10 pyragėlių.