Energetinė vertė: 42 kcal
T e š l a i:
250 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
80 g margarino,
kiaušinis,
50 g birios fruktozės,
vanilės lazdelės drožlės,
15 g kakavos miltelių,
šaukštas lieso pieno,
20 g birios fruktozės,
keletas lašų romo aromato,
miltų kočioti,
baltymas (sausainiams aptepti).
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir šį mišinį persijokite į dubenėlį. Margariną išsukite su fruktoze, įmuškite kiaušinį ir berkite vanilės lazdelės drožles. Viską minkykite elektriniu maišikliu, kol tešla pasidarys vientisa. Padalykite pusiau.
Pusę tešlos suminkykite su persijotais kakavos milteliais, pienu, fruktoze bei romo aromatu. Abiejų rūšių tešlą mažiausiai 30 min. laikykite šaldytuve. Sraigės pavidalo sausainiams abiejų rūšių tešlą ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite į du vienodo dydžio lakštus.
Vieną lakštą plonai aptepkite baltymu, uždėkite antrą lakštą, jį taip pat aptepkite baltymu ir abu lakštus standžiai suvyniokite. Dalį vienos šachmatų lentos pavidalo sausainiams skirtos tešlos rūšių ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite į 2 mm storio lakštą ir aptepkite baltymu.
Iš likusios tešlos suformuokite 1/2 cm storio kvadratines juostas. Jas 3-4 sluoksniais dėkite šachmatų lentos raštu. Įvyniokite į tešlos lakštą. Juostelių raštui abiejų rūšių tešlas iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos į 1/2 cm storio lakštus.
Kiekvieną lakštą supjaustykite į 3-4 juosteles. Tamsią ir šviesią juosteles pakaitomis dėkite vieną ant kitos ir "suklijuokite" baltymu. Suformuotą tešlą dar mažiausiai 30 min. palaikykite šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
Tešlą supjaustykite 1/2 cm storio griežinėliais, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 12-15 min. Iškepami 45 sausainiai.