Energetinė vertė: 190 kcal
T r a p i a i tešlai:
125 g miltų,
1/2 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
75 g margarino,
5 ml skysto saldiklio diabetikams,
2 šaukštai neriebaus pieno.
Į d a r u i:
3 kiaušiniai,
10 ml skysto saldiklio diabetikams (pavyzdžiui, "Natreen"),
1/2 citrinos trinta žievelė ir sultys,
500 g liesos varškės,
6 šaukšteliai baltos želatinos,
1/8 l grietinėlės.
Torto v i r š u i:
500 g braškių (nebūtinai),
pak. raudono užpilo tortui,
2 ml skysto saldiklio diabetikams,
riebalų (formai ištepti).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Iš tešlai skirtų produktų suminkykite vientisą tešlą ir padėkite į šaldytuvą. Iškočiokite iki "širdies" arba apvalios formos dydžio ir įklokite formą. Tešlą subadykite šakute ir kepkite apie 20 min. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir iki purios masės išplakite su saldikliu.
Berkite trintą citrinos žievę ir pilkite sultis, įmaišykite varškę. Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite. Supilkite į paruoštą varškės masę ir viską 10 min. laikykite šaltai. Įmaišykite iki standžios konsistencijos išplaktą grietinėlę ir galiausiai-iki labai standžių putų išplaktus baltymus.
Varškės ir grietinėlės kremą paskirstykite ant trapios tešlos pagrindo. Braškes nuplaukite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant varškės kremo. Galima užpiti paruoštu raudonu užpilu tortui. Tortą dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų, arba palaikykite per naktį. Supjaustykite į 12 gabalėlių.