Aguonų pyragas su varške receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aguonų pyragas su varške


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 251 kcal

M i e l i n e i tešlai:
kubelis mielių (42 g),
1/4 l neriebaus drungno pieno,
500 g miltų,
4 ml skysto saldiklio diabetikams,
žiupsn. druskos,
3 šaukštai sviesto arba margarino.

A u o n ų įdarui:
1/4 l neriebaus pieno,
šaukštas sviesto arba margarino,
šaukštas citrinų sulčių,
3 šaukštai manų kruopų,
100 g maltų aguonų,
2 šaukštai (20 g) birios fruktozės,
šaukštas romo (arba 2-3 lašai romo aromato),
1/4 šaukštelio cinamono miltelių.

V a r š k ė s įdarui:
kiaušinis,
250 g liesos varškės,
4 šaukštai neriebaus pieno,
3 šaukštai (30 g) birios fruktozės.

T r u p i n i a m s:
3 šaukštai (30 g) birios fruktozės,
80 g sviesto.

D ž e m o įdarui:
indelis miško uogų,
džemo diabetikams,
šaukštas romo (arba 2-3 lašai romo aromato),
riebalų (skardai išepti).


GAMINIMAS:

Tešlai skirtas mieles ištirpinkite drungname piene ir su nedideliu kiekiu miltų paruoškite įmaišalą. Jį apie 20 min. palaikykite, kad pakiltų. Berkite likusius miltus, druską, pilkite skystą saldiklį ir dėkite sviestą arba margariną. Viską minkykite, kad susidarytų vientisa tešla. Ją apie 40 min. laikykite šiltai, kad pakiltų.

Aguonų įdarui užvirinkite pieną su sviestu arba margarinu bei citrinų sultimis. Berkite manų kruopas ir 5 min. palaikyti, kad jos išbrinktų. Į manų košę įmaišykite aguonas, fruktozę, kiaušinį, romą ir cinamono miltelius. Varškės įdarui skirto kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sumaišykite su varške, pienu bei fruktoze.

Atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą baltymą. Trupiniams skirtus miltus sumaišykite su fruktoze, dėkite sviestą ir viską sutrinkite į trupinius. Džemo įdarui skirtą uogienę sumaišykite su romu. Mielinę tešlą iškočiokite ir dėkite ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos "dėmėmis" dėkite aguonų, varškės ir džemo įdarus.

Berkite trupinius ir pyragą, dar 15 min. laikykite, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Pyragą kepkite 30-40 min. Supjaustykite į 20 gabalėlių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668