Energetinė vertė: 128 kcal
T e š l a i:
4 kiaušiniai,
šaukštelis skysto saldiklio diabetikams,
žiupsn. druskos,
125 g miltų.
Į d a r u i:
750 g paruoštų rabarbarų,
šaukštelis skysto saldiklio diabetikams,
1/2 citrinos trintos žievelės,
žiupsn. cinamono miltelių,
3 šaukšteliai baltos želatinos,
2 tryniai,
1/2 citrinos sulčių,
150 g braškių uogienės diabetikams,
375 g purškiamos plaktos grietinėlės diabetikams.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir iki purios masės išplakite su 2 šaukštais šalto vandens bei 1/2 šaukštelio saldiklio. Baltymus su druska išplakite iki standžių putų ir kartu su miltais atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo tepkite tešlą ir iš anksto įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10 min. Po to biskvitą dėkite ant drėgno audinio. Kepimo popierių sudrėkinkite ir atsargiai nulupkite. Biskvitą susukite ir ataušinkite.
Paruoštus rabarbarus supjaustykite 1/2 cm storio gabalėliais ir trumpai pavirkite su 1/2 šaukštelio skysto saldiklio, citrinos žievele, cinamonu ir nedideliu kiekiu vandens. Keletą rabarbaro gabalėlių išimkite ir palikite puošimui. Likusioje rabarbarų masėje ištirpinkite išbrinkintą želatiną ir palaukite, kol masė sustings.
Trynį iki purios masės išplakite su saldikliu bei citrinos sultimis ir įmaišykite į rabarbarų masę. Viską vėl ststykite į šaldytuvą. Biskvitą išvyniokite ir pirmiausia aptepkite braškių uogiene, paskui-rabarbarų mase. Vyniotinį vėl susukite. Puoškite purškiama plakta grirtinėle ir rabarbarų gabalėliais. Supjaustykite į 15 gabalėlių.