Biskvitinė tešla receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Biskvitinė tešla


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 80 kcal

5 kiaušiniai,
110 g fruktozės arba diabetikams skirto cukraus,
145 g rupių kvietinių miltų,
nubr. šaukštelis kepimo miltelių,
1/2 citrinos trinta žievelė.


GAMINIMAS:

26 cm skersmens torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Torto formos kraštų riebalais tepti nereikia. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir pastatykite šaltai. Karšto vandens vonelėje trynius su fruktoze arba diabetikams skirtu cukrumi ir 2 šaukštais šalto vandens plakite, kol susidarys tiršta masė.

Vanduo, į kurį įstatytas indas su trynių mase, neturi užvirti. Po 5 min. kremą išimkite iš vandens ir dar plakite 5 min. Kvietinius rupius miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir citrinos žieve. Baltymus išplakite iki standžių putų. Pusę baltymų masės kartu su miltų mišiniu dėkite į trynių masę.

Paskui atsargiai įmaišykite likusius baltymus. Tešlą pilkite į torto formą, jos paviršių išlyginkite, dėkite į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 min. Biskvitas iškepęs atšoks nuo torto formos kraštų. Jį plačiu peiliu iškelkite ir nulupkite kepimo popierių.

Biskvitą ataušinkite ant grotelių. Jį uždenkite aliuminio folija ir kitą dieną naudokite taip, kaip yra numatyta. Tešlos pakanka vienai 26 cm skersmens torto formai.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668