Energetinė vertė: 138 kcal
M i e l i n e i tešlai:
350 g kvietinių rupių miltų,
25 g mielių,
35 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
1/2 šaukštelio skysto saldiklio.
S v i e s t i e i tešlai:
150 g šalto sviesto,
50 g rupių kvietinių miltų,
kvietinių rupių miltų (kočioti).
GAMINIMAS:
Mielinei9 tešlai skirtus miltus, mieles, 175 ml šalto vandens, sviestą, druską ir skystą saldiklį 10 min. minkykite elektriniu maišikliu. Paskui sudėkite į dubenėlį, apdenkite plėvele ir 3-4 valandas laikykite šaldytuve.
Per tą laiką sviestinei tešlai skirtą sviestą suminkykite su rupiais kvietiniais miltais. Iš šio mišinio tarp dviejų pergamentinio popieriaus lakštų iškočiokite 15x20 cm dydžio keturkampį. Jį uždenkite ir dėkite į šaldytuvą.
Iš mielinės tešlos ant miltais pabarstyto stalo arba lentos iškočiokite 20x30 cm dydžio keturkampį. Vienoje mielinės tešlos lakšto pusėje dėkite sviestinės tešlos lakštą ir užklokite kita mielinės tešlos lakšto puse.
Paskui tešlą, pradedant trumpesniais kraštais, sulankstykite trigubai, kad išeitų 20x10 cm dydžio keturkampis. Tešlą įvyniokite į pergamentinį popierių ir 20 min. laikykite šaldytuve. Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir vėl iškočiokite 20x30 cm dydžio keturkampį.
Jį vėl sulankstykite trigubai ir dar 20 min. laikykite šaldytuve. Šį procesą kartokite dar kartą. Paruoštą sluoksniuotą mielinę tešlą naudokite taip, kaip nurodyta receptuose.