Ukrainietiški barščiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Ukrainietiški barščiai


INGREDIENTAI:

150 g jautienos,
150 g burokėlių,
200 g šviežių kopūstų,
250 g bulvių,
50 g morkų,
20 g petražolių šaknies,
40 g svogūnų,
4 g česnako,
150 g pomidorų,
30 g paprikos,
20 g lydyto sviesto,
30 g rūkytų lašinukų,
30 g grietinės,
10 g cukraus,
truputis petražolių,
krapų,
laurų lapelių,
pipirų,
druskos.


GAMINIMAS:

Iš jautienos virkite sultinį apie 2-2,5 val. Išvirusią mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite. Likus 30-40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, pridėkite prieskoninių daržovių šakniavaisių. Kol verda sultinys, paruoškite daržoves.

Šiaudeliais supjaustytą burokėlį apšlakstykite actu (arba citrinos sultimis) ir troškinkite su lašinukais, cukrumi ir pomidorais. Svogūnus, morkas, petražolių šaknį bei papriką supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite su sviestu. Į verdantį sultinį sudėkite šiaudeliais supjaustytą kopūstą ir kubeliais supjaustytas bulves.

Po 10 min. sudėkite kitas apkeptas ir patroškintas daržoves. Dar po 10 min. įmeskite laurų lapelius ir pipirus. Baigiant virti įdėkite česnaką, puodą tuoj pat uždenkite, nukaiskite ir 4 min. palaikykite uždengtą. Barščius būtinai valgykite karštus. Patiekdami įdėkite grietinės ir pabarstykite susmulkintomis petražolėmis ir krapais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668