Antienos paštetas su konjaku ir pistacijomis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Antienos paštetas su konjaku ir pistacijomis


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

1/2 kg antis,
500 g maltos kiaulienos,
anties skrandukas,
kepenėlės,
anties širdis,
50 ml konjako ar brendžio,
pistacijų,
1/2 svogūno,
aliejaus,
2-3 česnakų skiltelės,
2 kiaušiniai,
1/2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1/4 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų,
1/2 šaukštelio čiobrelių,
3 laurų lapai,
2 šaukšteliai druskos.

P u o š t i:
želatinos,
porto ar maderos vyno.

GAMINIMAS:

Antį nuplaukite, dėkite nugara aukštyn ir per vidurį pjaukite odą. Tada atsargiai nudirkite odą nuo kaulų. Krūtinėlę supjaustykite išilgai juostelėmis, užpilkite konjaku ar brendžiu, apibarstykite druska, pipirais ir čiobreliais.

Nuo sparnelių ir šlaunelių nupjaustytą mėsą, skranduką, kepenėles ir širdį susmulkinkite arba sumalkite. Malinį sumaišykite su kiauliena, smulkiai kapotu ir pakepintu svogūnu, grūstais česnakais, gardinkite prieskoniais, įmuškite kiaušinius. Supilkite skystį nuo krūtinėlių ir gerai išmaišykite.

Anties odą tieskite į formą, ant jos dėkite trečdalį malinio, ištieskite pusę krūtinėlės juostelių ir į tarpus suberkite tris eilutes pistacijų. Likusį malinį dalykite pusiau, vieną dalį krėskiteį formą, kad uždengtų įdarą, tada tieskite likusias juosteles, berkite dar tiek pat pistacijų, ir užklokite likusiu maliniu.

Uždėkite laurų lapus. Užlankstykite odą į vidų, viską sandariai uždenkite folija. Formą dėkite į skardą aukštais kraštais, pilkite per du pirštus verdančio vandens ir šaukite į 175 laipsnių orkaitę. Kepkite 1 1/2-2 valandas, tada pamatuokite mėsos temperatūrą: turi būti apie 70 laipsnių.

Tštraukite formą iš orkaitės, nenuimdami folijos paslėkite ir palikite ataušti. Tada kepsnį dėkite į šaldytuvą ir palaikykite porą dienų. Paskui nuo mėsos nugramdykite riebalus, drebučius. Anties drebučius iširpinkite su trupučiu želatinos ir vynu. Ištirpusiu mišiniu porą kartų užpilkite paštetą.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668