600 ml tirštos grietinėlės,
100 g karčiojo šokolado,
2 kiaušiniai,
2 tryniai,
25 g cukraus,
šaukštas konjako arba likerio.
P u o š t i:
70 g karčiojo šokolado,
75 ml plaktos tirštos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Grietinėlėje ištirpinkite šokoladą. Išplakite kiaušinius ir trynius su cukrumi. Nenustodami plakti palaipsniui pilkite juos į šokolado masę. Liekite konjaką arba likerį. Šokoladą išpilstykite į mažus puodelius. Statykite juos į skardą, įpilkite vandens, kad apsemtų puodelius iki pusės, ir šaukite į iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kepkite 40-60 minučių. Ataušinkite. Puošti skirtą šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Išpilstykite jį į įvairių fygūrėlių formas ir atvėsinkite. Kiekvieną šokolado puodelį papuoškite plakta grietinėle arba pabarstykite tarkuotu šokoladu.