2 kg kiaulienos sprandinės,
200 g bazilikų,
100 g parmezano,
50 g lukštentų kedrų riešutų,
50 ml alyvuogių aliejaus,
šviežiai grūstų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia gaminkite pesto padažą. Bazilikus berkite į plaktuvą, berkite ketvirtį stiklinės tarkuoto parmezano ir ketvirtį stiklinės kedrų riešutų. Malkite, kol išeis košė, tada plona srovele pilkite alyvuogių aliejaus, berkite žiupsnelį druskos, pipirų. Viską gerai išmaišykite.
Kiaulieną gausiai ištepkite pesto padažu. Kepsnį šaukite į 175 laipsnių orkaitę, kepkite 40-50 minučių. Iškeptą mėsą 10 minučių palaikykite ir supjaustykite griežinėliais. Tiekite su virtomis bulvėmis ir šviežių daržovių salotomis.