Žuvų vyniotinis receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvų vyniotinis


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

500 g žuvų filė,
200 ml grietinėlės,
kiaušinis,
3 riekės batono,
aliejaus,
keli džiovinti baravykai,
maltų pipirų,
maltų džiūvėsėlių,
druskos.

Į d a r y t i:
200 g šaldytų arba sūdytų grybų,
50 g fermentinio sūrio,
svogūnas,
kiaušinis,
petražolių lapelių,
sviesto,
maltų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Iš pradžių paruoškite įdarą. Kiaušinį kietai išvirkite. Jei dėsite sūdytų grybų, išmirkykite juos, jei šaldytų-atitirpinkite. Smulkintus svogūnus ir grybus pakepkite su sviestu. Sumaišykite keptus grybus su kapotu kiaušiniu, berkite smulkintas petražoles, gardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite. Įdarą išmaišykite ir pastatykite šaltoje vietoje.

Nupjaukite batono pluteles, minkštimą padalykite kubeliais ir išdžiovinkite orkaitėje arba sausoje keptuvėje. Džiovintus baravykus sutrinkite ir su batono kubeliais pamerkite į grietinėlę. Išmirkusius nusunkite. Žuvis sumalkite. Sumaišykite malinį su mirkytu batonu ir baravykais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir viską gerai išsukite.

Folijos lapą ištepkite aliejumi, apibarstykite džiūvėsėliais, ant jų krėskite žuvų masę. Išlyginkite ją į centimetro storio sluoksnį. Dėkite grybų įdarą ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Vyniotinį atsargiai susukite, folijos kraštus užspauskite. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių. Galite tiekti ir karštą, ir šaltą.

Paragaukite su kitokiu įdaru: grybus galite pakeisti morkų ir svogūnų įdaru. Morką sutarkuokite rupia tarka, svogūną susmulkinkite ir viską pakepkite su aliejumi. Gardinkite smulkintais petražolių lapeliais ir išmaišykite. Įdarą krėskite ant žuvų masės ir apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668