Vienam s l u o k s n i u i:
600 g lašišinių upėtakių filė,
200 ml grietinėlės,
1/2 citrinos,
druskos,
maltų pipirų.
K i t a m sluosniui:
avokadas,
2 šaukštai žaliųjų citrinų sulčių,
1/2 ryšelio petražolių,
1/2 ryšelio krapų,
raudonėlių,
šaukštas riebios grietinėlės,
maltų pipirų,
druskos,
riebalų.
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite kubeliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pasūdykite ir porcijomis sutrinkite su grietinėle. Tyrę pagardinkite druska ir pipirais. Avokadą perpjaukite pusiau, minkštimą išskobkite ir sutrinkite su žaliųjų citrinų sultimis. Nuplautas prieskonines žoleles (kelis lapelius palikite puošti) sutrinkite su pipirais ir trupučiu druskos. Į šią tyrę įmaišykite grietinę.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Šešis indelius (maždaug 150 ml talpos) ištepkite riebalais, sukrėskite į juos pusę žuvų tyrės. Šaukšteliu įspauskite duobutes ir į jas sudėkite avokado bei žalumynų tyrę. Ant viršaus krėskite likusią žuvų tyrę, paspauskite, paviršių išlyginkite. Indelius sustatykite į vandens vonelę ir šaukite 20 minučių į orkaitės vidurinį lygmenį. Atvėsusį patiekalą atsargiai išimkite iš indelių ir papuoškite žolelėmis.