Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pyragas su varške, obuoliene ar kitais priedais


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
2 stiklinės pieno,
4 tryniai,
200g cukraus,
30g mielių,
150g riebalų,
7g druskos,
citrinos žievelių.

Varškės masei:
1kg varškės,
3 kiaušiniai,
250g cukraus,
2 šaukšteliai cinamono arba vanilinio cukraus,
200g razinų,
100g sviesto,
1 šaukštas miltų.

Obuolienei:
2kg obuolių,
200g cukraus,
2 šaukšteliai cinamono,
100g razinų.


GAMINIMAS:

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui.
Varškė gerai ištrinama su sviestu, mušama po vieną kiaušinį, dalimis beriamas cukrus ir gerai ištrinama, kad būtų vientisa masė, tada suberiamas vanilinis cukrus, nuplautos razinos ir miltai. Kai užminkyta tešla pakyla, iškočiojamas 6—7 mm storio lakštas ir įtiesiamas į riebalais pateptą, miltais išbarstytą skardą. Skardos pakraščiais uždedami tos pačios tešlos voleliai. Pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla 15—20 min kepama krosnyje.

Ištraukus užbarstoma cinamonu ir skubiai aptepama varškės mase, papuošiama tos pačios tešlos juostelėmis, visas paviršius aptepamas kiaušiniu, apdėliojama sviesto gabalėliais ir dar apie 25min kepama.

Varškę kai kurios šeimininkės deda ant neapkeptos tešlos. Tuo atveju pakilusi tešla užbarstoma cinamonu ir miltais. Kepama 1 val.

Iš tokios pačios tešlos daromi pyragai su vaisių bei uogų košėmis.

Obuoliai nulupami, išimami sėklaliztlžiai, supjaustomi skiltelėmis. Šios sudedamos ant skardoje pakilusios ir miltais pabarstytos tešlos viena prie kitos. Ant obuolių užbarstoma razinų ir cukraus. Puošiama tos pačios tešlos juostelėmis, kurios prieš kišant į krosnį aptepamos kiaušiniu. Obuolius galima apibarstyti tešlos trupiniais, pagamintais iš 100 g miltų, 50 g cukraus, 50 g sviesto.

Vietoj obuolių galima vartoti tirštą obuolių, slyvų, bruknių košę arba rabarbarus. Pastarieji nulupami, supjaustomi 1 cm ilgio gabalėliais, užbarstomi cukrumi ir laikomi porą valandų. Prieš dedant ant tešlos, rabarbarai išberiami ant kiaurasamčio, kad nubėgtų sultys, ir sumaišomi su cinamonu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668