Karpis (1,5 kg),
50 g druskos,
5 g maltų baltųjų pipirų,
100 g sviesto,
25 g česnakų,
500 ml aliejaus.
P a d a ž u i:
200 ml tamsaus alaus,
100 ml žuvies arba daržovių sultinio,
50 g meduolio,
50 g migdolų,
30 g razinų,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai citrinų sulčių arba sauso vyno,
šaukštelis medaus,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Žuvį išdarinėkite, supjaustykite porcijomis, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sviestą išlydykite, česnakus sugrūskite. Kiekvieną žuvies gabalėlį aptepkite sviestu, įtrinkite česnakais ir keliolikai minučių palikite, kad įsigertų druska ir prieskoniai. Paruoškite padažą: migdolus nuplikykite, nulupkite luobeles ir sumalkite arba sukapokite.
Razinas pamerkite į vandenį. Meduolį užpilkite alumi ir palikite. Kai suminkštės, supilkite sultinį, suberkite migdolus. Puode išlydykite sviestą, supikite meduolio ir migdolų masę, maišant užvirinkite. Tada suberkite nuvarvintas razinas, sudėkite medų, supilkite citrinų sultis arba vyną, jei reikia, pasūdykite. Paruoštą karpį iškepkite gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje. Padažą patiekite atskirame inde.