2 avokadai,
2 šaukštai citrinų sulčių,
puodelis (240 ml) virtų gliaudytų krevečių,
1/2 puodelio griežinėliais supjaustytų salierų lapkočių,
1/4 puodelio smulkiai sukapotų svogūnų,
1/4 puodelio susmulkintų petražolių lapelių,
1/2 puodelio kubeliais supjaustytų agurkų,
4 šaukštai majonezo,
2 šaukšteliai neaštrių garstyčių,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Avokadus perpjaukite išilgai pusiau, išimkite kauliukus, šaukštu išskobkite dalį minkštimo. Minkštimą iškart supjaustykite nedideliais gabaliukais. Avokadų puseles apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuostų.
Avokadų minkštimą, krevetes (kelias palikite salotoms papuošti), salierus, svogūnus, agurkus, petražoles sumaišykite viename dubenyje, pagardinkite maltais pipirais. Majonezą išplakite su garstyčiomis, sukrėskite į salotas ir atsargiai išmaišykite. Gatavas salotas išdėliokite į avokadų puseles, papuoškite žalumynais ir likusiomis krevetėmis.