500 g vištienos filė,
žiedinis kopūstas,
po vieną raudonųjų, geltonųjų ir žaliųjų paprikų ankštį,
5 bulvės,
morka,
stiklinė šaldytų žaliųjų žirnelių,
400 ml neriebios grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio,
2 šaukštai aliejaus,
po pusę šaukštelio druskos ir džiovintų bazilikų,
žiupsnelis vištienos prieskonių.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite kubeliais, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite prieskoniais ir kepkite, kol gabalėliai gražiai apskrus. Apkepusią mėsą sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą. Kopūstą išskirstykite žiedynėliais. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykit juostelėmis.
Bulves ir morkas nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Visas daržoves sumaišykite ir suberkite į apkepo indą. Grietinėlę pasūdykite, pagardinkite bazilikais ir supilkite ant daržovių. Apkepo viršų apibarstykite tarkuotu sūriu, uždenkite aliuminio folijos lakštu ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 30-40 min.