400 g homogenizuoto varškės sūrelio (tinka ir natūralus ir su priedais, pavyzdžiui, krapais, česnakais ir pan.),
300 g majonezo,
kupinas šaukštas želatinos (15 g),
150 g sūdytos lašišos,
pakelis krabų lazdelių,
pakelis jūros dumblių lakštų "Nori" (skirtų sušiams gaminti),
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Želatiną užpilkite 4 šaukštais šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti. Paskui ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Varškės sūrelį ištrinkite su druska, sumaišykite su majonezu, supilkite želatinos tirpalą ir dar kartą gerai išmaišykite.
Lašišą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis. Krabų lazdeles išimkite iš celofano. Stačiakampę pašteto formą išklokite pagal nurodymus ant pakuotės sudrėkintais jūros dumblių lakštais.
Majonezo masę sluoksniuokite su lašišos juostelėmis ir krabų lazdelėmis. Viršų uždenkite dar vienu "Nori" lakštu ir mažiausiai 4 val. laikyti šaldytuve.