250 g sviesto,
250 g cukraus,
šaukštas vanilinio cukraus,
4 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
250 g varškės,
500 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
50 g razinų,
šaukštas migdolų drožlių.
G l a j u i:
60 g cukraus pudros,
šaukštas vandens.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą (šaukštą palikite kepimo formai patepti) išsukite iki purumo. Toliau sukant po truputį suberkite cukrų, sumaišytą su vaniliniu cukrumi, ir supilkite su druska išplaktus kiaušinius.
Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite varškę (prieš tai ją reikėtų pertrinti per sietelį, permalkite mėsmale arba gerai ištrinkite šaukštu). Maišant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti riebios grietinės tirštumo.
Jei per skysta, įberkite daugiau miltų, jei per tiršta, įmaišykite vieną kitą šaukštą vandens (geriau gazuoto). Į paruoštą tešlą suberkite nuplautas razinas, migdolų drožles, dar kartą gerai išmaišykite ir sukrėskite į sviestu pateptą formą.
180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 1 val. Dar šiltą keksą išverskite iš formos ir apliekite glajumi, išsuktu iš cukraus pudros ir vandens.