8 kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
po vieną raudonųjų ir geltonųjų paprikų ankštį,
200 g varškės sūrio (geriausia-kepto,pagardinto česnakais, prieskoniniais žalumynais),
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas. Paprikų puseles sudėkite ant grotelių ir 180 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite, kol šiek tiek apskrus ir atšoks odelės. Išimtas iš orkaitės paprikas ataušinkite, nulupkite ir supjaustykite juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite paprikų juosteles, supilkite su žiupsneliu druskos išplaktus kiaušinius.
Viską pagardinkite pipirais ir kepkite, plačia mentele maišant nuo keptuvės kraštų į vidurį. Kai visa kiaušinių masė sukrekės, liaukitės maišyti. Ant viršaus sutrupinkite sūrį, uždenkite keptuvę ir kepkite dar 5-6 min. Kiaušinienę patiekite su žaliomis salotomis.