Višta (apie 1,4 kg),
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
citrina,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
400 g nedidelių bulvyčių,
2 česnakų skiltelės,
150 g šviežių razinų,
po 100 g džiovintų abrikosų ir džiovintų slyvų (arba 200 g džiovintų vaisių mišinio),
125 ml obuolių sulčių,
125 ml vištienos sultinio.
GAMINIMAS:
Vištą nuplaukite, gerai nusausinkite ir padalykite į 4 arba 8 dalis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Citriną nuplikykite, nusausinkite ir žievelę aštriu peiliu arba specialiu rėžtuku nupjaustykite plonomis juostelėmis. Sultis ir žievelę sumaišykite su aliejumi ir apšlakstykite vištienos gabalus. Marinuokite 20 minučių.
Bulves kruopščiai nuplaukite (skusti nereikia). Česnakų skilteles perpjaukite į 3-4 dalis. Mėsos gabalus ir bulves sudėkite į didelę kepimo formą. Suberkite česnakų gabaliukus ir viską apšlakstykite likusiu marinatu. 200 laipsnių karštumo orkaitėje neuždengtus kepti apie 25 min.
Razinas nuplaukite. Džiovintus vaisius ir razinas sudėkite į skardą su apkepusiomis bulvėmis ir mėsa, supilkite sultinį, obuolių sultis ir kepkite orkaitėje dar 25 minutes.