250 g lęšių,
750 g mažų bulvyčių,
2 česnakų skiltelės,
gabaliukas šviežių imbierų (apie 25 g),
2 šaukštai aliejaus,
2-3 mažos aitriųjų paprikų ankštys,
1/2 šaukštelio maltų cinamonų,
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
šaukštas maltų kmynų,
400 g grietinėlės,
druskos,
pluoštelis šviežių prieskoninių žalumynų,
keli lašai citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Per naktį šaltame vandenyje mirkytus lęšius nuvarvinkite. Nuskuskite bulves, sugrūskite česnakus, smulkiai supjaustykite imbierus. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Česnakus, imbierus, nesmulkintas paprikų ankštis, cinamonus, gvazdikėlius ir kmynus sudėkite ir patroškinkite.
Įpilkite 300 ml vandens, sumeskite nuskustas bulves ir ant mažos ugnies virkite apie 10 min. Suberkite išbrinkusius lęšius, supilkite grietinėlę ir virkite dar 10-15 min., kol lęšiai suminkštės. Pagal skonį pasūdykite.
Prieskoninius žalumynus sukapokite, suberkite į troškinį, įlašinkite kelis citrinų sulčių lašelius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Šį patiekalą skanu valgyti su aliejuje kepta juoda duona.