Vegetarinis bulvių apkepas su grietinėlės padažu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vegetarinis bulvių apkepas su grietinėlės padažu


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

750 g miltingų bulvių,
200 g virtų kaštainių, supakuotų vakuume, arba konservuotų (280 g indelis),
40-50 g kieto fermentinio sūrio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
30-40 g sviesto,
225 ml grietinėlės plakti,
3-4 šaukštai portveino,
žiupsnelis cukraus,
riebalų,
vynuogių lapų formai iškloti.

GAMINIMAS:

Bulves nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite. Apkepo indą patepkite riebalais, išklokite vynuogių lapais taip, kad šonai ir dugnas būtų uždengti. Sluoksniuokite kaštainius ir bulvių griežinėlius, kiekvieną sluoksnį pasūdykite, pagardinkite, apibarstykite sūriu.

Likusiu sūriu apibarstykite apkepo viršų ir išdėliokite sviesto gabalėlius. 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite apie 50 min., kol viršutinis sluoksnis bus traškus ir rusvas. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. Paskui išverskite į didelę lėkštę. Grietinėlę standžiai išplakite, paskaninkite portveinu, pipirais, cukrumi, pasūdykite ir patiekite atskirame inde.

P.s. Vynuogių lapus galima pakeisti šviežiais špinatų lapais-bus taip pat skanu ir gražu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668