150 g lašišos filė,
avokadas,
žalioji paprika,
šaukštas kaparėlių,
2 pomidorai,
saliero stiebas,
raudonasis svogūnas,
saujelė gražgarstės salotų,
po 2 šaukštus balzaminio acto,
aliejaus,
po šaukštą petražolių ir krapų,
šaukštelis cukraus,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kelios žirnių ankštys.
GAMINIMAS:
Lašišą ir svogūną labai smulkiai sukapokite. Papriką išvalykite ir supjaustykite kubeliais, poro stiebą-plonyčiais griežinėliais. Susmulkinkite petražoles, krapus. Viską sudėkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite cukrumi, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, supilkite aliejų ir balzaminį actą.
Daržoves ir žuvį sumaišykite ir valandai padėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų. Tiekite kaip bokštelį su gražgarstės salotomis, mėgstamu užpilu ir skrudinta duona.