K r e m u i:
2 puodeliai plakamosios grietinėlės,
po pusę puodelio cukraus pudros ir,
natūralių kakavos miltelių (būtinai nesaldintų),
šaukštelis vanilės ekstrakto.
T e š l a i:
6 kiaušiniai,
apypilnis puodelis cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
1/3 puodelio kakavos miltelių,
cukraus pudros (pabarstymui).
GAMINIMAS:
Elektriniu plakikliu iki standžių putų išplakite grietinėlę, cukraus pudrą, kakavos miltelius bei vanilės ekstraktą ir masę padėkite į šaldytuvą, kad gerai atšaltų. Per tą laiką paruoškite tešlą: viename dubenyje iki vientisos masės išplakite kiaušinių trynius su puse puodelio cukraus, 1/3 puodelio kakavos miltelių ir vaniliniu cukrumi.
Masę saikingai pasūdykite. Kitame inde su likusiu cukrumi išplakite atskirus kiaušinių baltymus. Abi mases atsargiai sumaišykite ir sukrėskite į kepimo popieriumi ištiestą ir cukraus pudra pabarstytą į nedidelę stačiakampę kepimo skardą. Tešlą kepkite apie 15 min. iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
Tada tešlą išverskite ant cukraus pudra nubarstyto rankšluoščio, susukite ir palikite, kad atvėstų. Atvėsusią tešloą išvyniokite, aptepkite grietinėlės kremu, susukite kaip vyniotinį. Papuoškite šokolado glajumi arba cukraus pudra ir tada tiekite į stalą. Prancūzai dalį vyniotinio nupjauna ir uždeda vieną ant kito, tarsi medžio šaką. Puošia marcipaniniais grybukais arba medžio lapeliais.