350 g razinų be kauliukų,
150 g džiovintų figų,
100 g džiovintų abrikosų,
250 g ruginės duonos trupinių,
pusė šaukštelio smulkinto imbiero,
120 g blanširuotų migdolų,
apie 60 g įvairių citrusinių vaisių (greipfrutų, citrinų, apelsinų) cukruotų žievelių,
6 kiaušiniai,
250 g taukų,
200 g rudojo cukraus,
po pusę šaukštelio cinamono,
muskato,
2 apelsinų sultys,
175 g miltų,
nutarkuota citrinos žievelė.
GAMINIMAS:
Visus džiovintus vaisius ir razinas nuplaukite, nusausinkite, kartu su smulkintomis cukruotomis vaisių žievelėmis užpilkite brendžiu ir palikite 48 valandoms pastovėti, tada nuvarvinkite. Iš kiaušinių, taukų, miltų, duonos trupinių, cukraus užminkykite tešlą, į ją sudėkite brendyje mirkytus džiovintus vaisius, suberkite migdolus, sudėkite visus prieskonius, imbierą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išmaišykite.
Tada sukrėskite į riebalų nepraleidžiantį popierių ir virkite garuose apie 6 val. Pudingą atvėsinkite ir iki švenčių laikykite sausoje vėsioje vietoje. Kuo ilgiau pudingas nksta, tuo jis gardesnis būna. Prieš patiekiant pašildykite garuose, tiekite karštą su uždegtu brendžiu, brendžio sviestu, grietinėlės ar citrinų kremu. Paprastai angliškas pudingas pradedamas gaminti lapkričio pradžioje, o kai kurie senieji virėjai pagal ypatingą senovinį receptą jį ruošia net likus keliems mėnesiams iki švenčių.
Į anglišką pudingą tradiciškai įdedama ir moneta. Tikima, kad metai bus sėkmingi tam, kuris ras paslėptą monetą.