Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mielinės tešlos vyniotinis su aguonomis


INGREDIENTAI:

1 kg miltų,
1/2 stiklinės pieno,
25—50g mielių,
4 tryniai,
1 citrinos žievelė,
5g druskos.

Aguonų masei:

300g aguonų,
150g cukraus,
1 kiaušinis,
50g riešutų,
vanilinio cukraus,
50g cukrinukų (cukraus sirupe virtų apelsinų žievelių),
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

Tešla užmaišoma ir užminkoma kaip pagerintam pyragui. Aguonos gerai nuplaunamos ir išbrinkinamos karštame vandenyje, paskui vanduo nusunkiamas, o aguonos sumalamos mėsmale arba sutrinamos molinėje čerpėje. Riešutai nuplikomi ir, nulupus luobelę, smulkiai sukapojami. Apelsinų cukrinukai supjaustomi pailgais gabaliukais. Kiaušinis ištrinamas su cukrumi, sudedamos paruoštos aguonos, riešutai, cukrinukai bei vanilė.

Pakilusi tešla perskiriama į dvi dalis. Ant miltais pabarstytos drobės gabalas tešlos iškočiojamas 1cm storio, aptepamas aguonų mase, paliekant iš kraštų po 1cm neaptepus. Tešla atsargiai suvyniojama, vyniotinis perkeliamas į skardą siūle į apačią. Taip pat padaromas antras vyniotinis. Paliekami šiltoje vietoje, kad pakiltų. Prieš kepant vyniotiniai aptepami kiaušiniu.

Kepama 40—50 min. Kad paviršius būtų minkštas, iškepę vyniotiniai dar skardoje tuoj apdengiami sudrėkinta drobele. Iš skardos išimami atšalę.
Vyniotinis — žiemos sezono pyragas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668