4-6 riekės baltos duonos arba ragaišio,
4-6 ploni gabalėliai veršienos,
1/2 val. šaukšto majonezo,
100 g salotų lapų,
1 nedidelis raugintas agurkas,
2 valg. šaukštai šermukšnių arba bruknių uogienės,
50 g aštraus sūrio,
pomidorų arba ridikėlių.
GAMINIMAS:
Pakepinta balta duona arba ragaišis aptepami plonu majonezo sluoksniu. Uždedama keptos veršienos. Ploną mėsos griežinėlį galima susukti vamzdeliu ir prismeigti specialiu smeigtuku. Salotų lapai ir agurkas smulkiai supjaustomi, sūris sutarkuojamas.
Visi produktai sumaišomi su padažu ir uogiene. Salotos dedamos ant mėsos gabalėlio arba ant duonos šalia vamzdeliu susuktos mėsos, papuošiama pomidoro arba ridikėlio griežinėliais. Žiemą galima puošti konservuotais pomidorais, pipirais.