1 kg nuvalytos skumbrės,
truputis druskos,
pipirų.
P a d a ž u i:
350 g spanguolių,
2 šaukštai vandens,
30 g cukraus,
30 g medaus,
30 g sviesto,
1/2 šaukštelio imbiero.
GAMINIMAS:
Žuvį pabarstykite druska ir pipirais ir palaikykite, kol pasiruošite padažą. Padažui spanguoles sudėkite į puodą (nedidelę saujelę spanguolių palikite patiekalui papuošti), užpilkite vandeniu, suberkite cukrų, įdėkite medaus, imbiero ir virkite 5 min.
Tuomet spanguoles drauge su skysčiu pertrinkite, įdėkite sviesto ir truputį pakaitinkite. Skumbrę keturiose vietose įpjaukite skersai ir kepkite grilyje 8 min. iš abiejų pusių. Patiekite su paruoštu padažu. Papuoškite spanguolėmis. Prie šio patiekalo tinka virtos ir apkeptos ilgomis juostelėmis supjaustytos morkos.