Kvietinis ragaišis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kvietinis ragaišis


INGREDIENTAI:

1kg stambiai maltų kvietinių nusijotų miltų,
3 stiklinės vandens arba pieno (galima pasukų, išrūgų),
12g druskos,
20g mielių,
50 g cukraus.


GAMINIMAS:

Vanduo arba pienas pašildomas. Atskirai stiklinėje ištrinamos mielės su cukrumi, supilamos į pieną, suberiamą 1/3 miltų, išmaišoma, užbarstoma miltais ir uždengus paliekama šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Kaime ragaišis įmaišomas iš vakaro, su mažiau mielių. Anksti rytą tešla jau būna gerai pakilusi ir nuslūgusi. Prieš minkant tešla išplakama, suberiama druska, likę miltai ir gerai išminkoma. Paviršių patepus riebalais (kad neapdžiutų), paliekama, kad pakiltų. Ant sėlenomis pabarstyto stalo daromi apskriti maždaug 1 kg dydžio raguoliai. Dar kartą pakildinama ir aptepama išplaktu kiaušiniu. Į krosnį raguoliai šaunami liže.

Kepa 45 min. Iškeptų raguolių paviršius ištrinamas lašiniais. Kvietinis ragaišis būdavo valgomas šiltas sekmadienį per pusričius su spirgučių ir grietinės dažiniu arba ataušęs — su pienu. Labai skanus ir aromatingas, kol šiltas.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668