4-6 riekės baltos arba juodos duonos,
20 g margarino arba sviesto,
200 g špinatų,
60 g rūkytų lašinukų arba riebaus kumpio,
1 arbat. šaukštelis miltų,
1 kiaušinio baltymas,
druskos,
pipirų,
muškato riešuto,
2 valg. šaukštai majonezo.
GAMINIMAS:
Duona plonai aptepama margarinu. Kumpis supjaustomas juostelėmis ir apkepinamas. Juostelės išimamos. Atsiradusiuose riebaluose patroškinami smulkiai supjaustyti špinatai, įdedama miltų ir dar troškinama 5-10 minučių, įdedama prieskonių.
Baltymas išplakamas, sumaišomas su majonezu. Ant kiekvieno sumuštinio dedama troškintų špinatų, ant jų-keptų kumpio juostelių, o ant viršaus-mažytis kauburėlis majonezo ir išplakto baltymo masės. Sumuštiniai kepami karštoje orkaitėje (275 laipsnių), kol viršutinis sluoksnis gražiai pagels.
Špinatus galima pakeisti rūgštynėmis arba dilgėlėmis. Jos išverdamos dideliame vandens kiekyje ir smulkiai supjaustomos. Visa kita daroma kaip ir su špinatais.