3-4 kg šaldytas kalakutas,
1 citrina,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštas citrininių pipirų,
2 šaukšteliai džiovintų rozmarinų,
2 šaukšteliai džiovintų šalavijų,
tirpinto sviesto.
Į d a r u i:
1/2 arba visas ananasas,
7-8 slyvos,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2-4 skiltelės česnako,
kalakuto kepenėlių,
2 šaukšteliai druskos,
1 šaukštelis citrininių pipirų,
300 ml virtų ilgagrūdžių ryžių.
P a d a ž u i:
50 ml grietinėlės,
1 šaukštas miltų.
GAMINIMAS:
Kalakutą parą ar dvi laikykite šaldytuve, kad atitirptų. Galima atitirpinti ir pasūdytame kambario temperatūros vandenyje (100 g druskos-1 l vandens)-tokiu atveju vėliau druskos dėti nereikia. Gerai nusausinkite popieriniais rankšluoščiais. Iš išorės ir vidaus ištrinkite citrinos skiltelėmis ir prieskoniais.
Paruoškite įdarą: nuluptą ananasą supjaustykite ritinėliais. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus, supjaustykite. Keptuvėje apkepkite šoninės juosteles, smulkintus svogūną, česnaką ir kepenėles. Pabarstykite druska ir citrininiais pipirais. Įmaišykite ananasus, slyvas, virtus ryžius. Mase įdarykite kalakutą, užsiūkite pilvą, šlauneles ir sparnelius pririškite prie kūno.
Įdarytą paukštį apsukite folija, įdėkite į kepimo skardą krūtine žemyn. Kilogramas mėsos 125 laipsnių orkaitėje kepa pusantros valandos, taigi kuo daugiau mėsos, tuo ilgiau. Į skardą pripilkite karšto vandens. Temperatūrą padidinkite iki 250 laipsnių, kalakutą apverskite. Patepkite tirpintu sviestu ir kepkite dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.
Paruoškite padažą: į keptuvę supilkite kepant kalakutą atsiradusį skystį, įmaišykite grietinėlę, sumaišytą su miltais, kaitinkite, tik neužvirkite (galima pagardinti cheresu). Kalakutą papuoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis , spanguolėmis ir patiekite su padažu.