Kalėdinis kalakutas receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinis kalakutas


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

3-4 kg šaldytas kalakutas,
1 citrina,
2 šaukštai druskos,
1 šaukštas citrininių pipirų,
2 šaukšteliai džiovintų rozmarinų,
2 šaukšteliai džiovintų šalavijų,
tirpinto sviesto.

Į d a r u i:
1/2 arba visas ananasas,
7-8 slyvos,
100 g šoninės,
1 svogūnas,
2-4 skiltelės česnako,
kalakuto kepenėlių,
2 šaukšteliai druskos,
1 šaukštelis citrininių pipirų,
300 ml virtų ilgagrūdžių ryžių.

P a d a ž u i:
50 ml grietinėlės,
1 šaukštas miltų.

GAMINIMAS:

Kalakutą parą ar dvi laikykite šaldytuve, kad atitirptų. Galima atitirpinti ir pasūdytame kambario temperatūros vandenyje (100 g druskos-1 l vandens)-tokiu atveju vėliau druskos dėti nereikia. Gerai nusausinkite popieriniais rankšluoščiais. Iš išorės ir vidaus ištrinkite citrinos skiltelėmis ir prieskoniais.

Paruoškite įdarą: nuluptą ananasą supjaustykite ritinėliais. Slyvas perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus, supjaustykite. Keptuvėje apkepkite šoninės juosteles, smulkintus svogūną, česnaką ir kepenėles. Pabarstykite druska ir citrininiais pipirais. Įmaišykite ananasus, slyvas, virtus ryžius. Mase įdarykite kalakutą, užsiūkite pilvą, šlauneles ir sparnelius pririškite prie kūno.

Įdarytą paukštį apsukite folija, įdėkite į kepimo skardą krūtine žemyn. Kilogramas mėsos 125 laipsnių orkaitėje kepa pusantros valandos, taigi kuo daugiau mėsos, tuo ilgiau. Į skardą pripilkite karšto vandens. Temperatūrą padidinkite iki 250 laipsnių, kalakutą apverskite. Patepkite tirpintu sviestu ir kepkite dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

Paruoškite padažą: į keptuvę supilkite kepant kalakutą atsiradusį skystį, įmaišykite grietinėlę, sumaišytą su miltais, kaitinkite, tik neužvirkite (galima pagardinti cheresu). Kalakutą papuoškite šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis , spanguolėmis ir patiekite su padažu.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668