Midus greitam vartojimui receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Midus greitam vartojimui


INGREDIENTAI:

3,5kg medaus,
20l. vandens,
100g apynių,
75 g mielių,
cukraus.


GAMINIMAS:

Į pusę nurodyto vandens kiekio sudedamas medus ir, keliskart pamaišant, laikoma šiltoje vietoje, kol ištirpsta. Gautas medaus tirpalas pavirinamas, kol pusė jo išgaruoja. Tada sudedami apyniai, supilamas likęs vanduo, pavirinama 20—30 min ir perkošiama pro dvigubą marlę. Skystis atvėsinamas iki 25°C, sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir laikoma kambario temperatūroje, kol pradeda rūgti. Parauginus 1—2 savaites, midus sukošiamas į ąžuolinę statinaitę ir ši sandariai uždaroma. Midus laikomas šaltoje patalpoje. Ilgiau pastovėjusio skonis geresnis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668