Du maži tortukai Jam ir Jai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Du maži tortukai Jam ir Jai


Recepto įvertinimas:1 balas


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 4775 kcal

T e š l a i:
100 g sviesto,
150 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
4 kiaušiniai,
100 g šokolado,
1 valg. š. pieno,
150 g miltų,
citrinų esencijos,
1 pak. šokolado pudingo miltelių,
1,5 arbat. š. kepimo miltelių,
25 g kapotų pistacijos riešutų,
150 g maltų migdolų,
romo esencijos.

Į d a r u i ir papuošimui:
1/2 l abrikosų džemo,
po 300 g baltojo ir šokolado glajaus,
200 g kietos marcipaninės masės,
po 40 g raudonos, geltonos ir žalios marcipaninės masės,
150 g šokolado,
cukraus pudros tortams pabarstyti,
25 g kapotų pistacijos riešutų,
1 kiaušinio baltymas,
cukrinių trupinėlių tortams puošti.

GAMINIMAS:


Kiaušinius išmaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Sviestą, išėmę iš šaldytuvo, atšildykite iki kambario temperatūros. Tuomet riebalus ir kiaušinius sukite, kol masė taps puri. Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į dubenėlį. Įpylę 1 valg. š. pieno, dubenėlį su šokoladu statykite į karšto vandens vonelę.

Kai šokoladas suminkštės, įmaišykite į paruoštą kiaušinių masę. Paruoškite tešlą, įmaišę visus likusius jai skirtus produktus. 18 cm skersmens tortinės dugną išklokite sviestiniu popieriumi. Formos kraštų riebalais netepkite. Supylę pusę tešlos, išlyginkite viršų.

Kepkite 50-60 min. 175-200 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje-II-III padala). Biskvitą išimkite iš formos ir, padėję ant grotelių, ataušinkite. Iš likusios tešlos tokioje pat temperatūroje iškepkite antrąjį biskvitą ir ataušinkite.

Tortas J a m: abrikosų džemą pakaitinkite ir išmaišykite su kieta marcipanine mase. Biskvitą perpjaukite horizintaliai į 2 dalis. Džemą padalinkite pusiau. Vieną dalį palikite antrąjam tortui. Kitą pertepkite perpjautą biskvitą ir patepkite torto viršų. Tortą aptepkite šokolado glajumi.

Šokoladą, skirtą puošimui, susmulkinkite. Subėrę į dubenėlį, dar įdėkite 1 arbat. š. sviesto ir įstatykite į karšto vandens vonelę. Išsilydžiusį šokoladą užtepkite ant kepimo skardos dugno. Kai sustings, jį lopetėle nugramdykite. Taip gausite gražias šokolado drožles.

Šiuo būdu visai nesunkiai pagaminsite puikų papuošimą tortui. Iš spalvotos marcipaninės masės išpjaukite kortų simbolius ir išdėliokite ant torto. Tarp jų pabarstykite kapotų pistacijos riešutų. Viduryje žvaigždute sudėkite šokolado drožles. Pabarstykite cukraus pudra.

Tortas J a i: antąjį biskvitą pertepkite džemu, kaip aprašyta ankščiau, ir torto viršų aptepkite baltuoju (ar kitokiu šviesios spalvos) glajumi. Iš spalvotos marcipaninės masės išpjaukite gėles (arba širdeles) ir, šiek tiek patepę kiaušinio baltymu, priklijuokite prie torto. Pabarstykite spalvotais cukriniais trupinėliais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668