Energetinė vertė: 2600 kcal
1 stiklinė ryžių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
250 g kepsnio arba kumpio,
250 g dešros arba virto liežuvio,
1/2 stiklinės majonezo,
druskos,
petražolių šakelių.
GAMINIMAS:
Dultinyje išvirkite birią ryžių košę. Košei atšalus, sudėkite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir smulkiai supjaustytą kepsnį arba kumpį, pasūdykite ir išmaišykite. Metalines formeles ištepkite riebalais, į jas sudėkite košę ir iškepkite. Iškepusius kepsnelius iš puodukų išimkite, sudėkite į žemą pusdubenį ir atšaldykite.
Ant kiekvieno kepsnelio uždėkite po šaukštą labai tiršto majonezo arba baltojo padažo, o ant jo-riekutę virto liežuvio ar dešros. Papuoškite petražolių šakelėmis. Šis gražiai atrodantis patiekalas tinka šeimos šventėms ar sekmadienio vakarienei.