Energetinė vertė: 2765 kcal
T e š l a i:
250 g miltų,
1/2 stiklinės pieno,
mielių,
2 šaukštai taukų,
druskos.
Į d a r u i:
1 šaukštas riebalų,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštas tirštos pomidorų košės,
100 g dešros.
GAMINIMAS:
Mieles ištrinkite su cukrumi, atskieskite pienu, supilkite dalį miltų, druską bei taukus, užmaišykite tešlą ir leiskite jai pakilti. Pakilus, sudėkite likusius miltus, tešlą išminkykite, iškočiokite piršto storumo lakštą.
Miltus pakepinkite riebaluose. Į juos sudėkite pomidorų košę ir sumaltą dešrą. Pakepinus atskieskite sultiniu ar vandeniu tiek, kad būtų tiršta košė. Šiuo įdaru aptepkite tešlą ir suvyniokite. Vyniotinį supjaustykite atskiromis bandelėmis, sudėkite jas stačias į keptuvą ir iškepkite. Vyniotinį paduokite karštą su pomidorų padažu.