Energetinė vertė: 1876 kcal
500 g virtų bulvių,
2 svogūnai,
2 rauginti agurkai,
500 g rūkytos menkės,
pipirų,
aliejaus,
druskos.
P a d a ž u i:
4 šaukštai aliejaus,
2 tryniai,
acto,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš rūkytos menkės išimkite kaulus, mėsą suplėšykite gabalėliais. Svogūną smulkiai supjaustykite, pakepinkite aliejuje, sudėkite žuvį ir patroškinkite. Griežinėliais supjaustytas bulves pasūdykite, pabarstykite pipirais ir sumaišykite su smulkiai supjaustytu agurku. Karštą žuvį susluoksniuokite su bulvėmis ir pastatykite šaltai, kol susigers aliejus.
Į ištrintus trynius, pamažu sukant, supilkite aliejų, actą, druską. Padažu užpilkite salotas. Šias salotas galima paruošti iš vakaro, tik agurkus reikia įmaišyti prieš paduodant.