Energetinė vertė: 1720 kcal
1 kg raugintų kopūstų,
500 g kiaulienos (galvos),
1/2 šaukšto miltų,
1 stiklinė vandens,
2 šaukštai pomidorų tyrės,
500 g bulvių,
1 svogūnas,
cukraus,
kadagių uogų,
kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Stambiais kubeliais supjaustytą mėsą, įpylus šiek tiek vandens, apvirkite. Ant mėsos sudėkite raugintus kopūstus, apibarstykite kadagių uogomis ir ištroškinkite. Taukuose pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, supilkite miltus, cukrų ir pomidorų tyrę.
Padažu užpilkite kopūstus ir patroškinkite dar 10 minučių. Neluptas bulves šepetėliu gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, pjūvio vietą pabarstykite druska, kmynais. Taip paruoštas bulves sudėkite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 20 minučių. Paduokite nenuluptas prie troškintų kopūstų.