1 l pieno,
250 g manų kruopų,
3 šaukštai cukraus,
2 šaukštai sviesto,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas razinų,
500 g slyvų,
1 šaukštas krakmolo,
druskos,
citrinos žievelės,
romo ar migdolų esencijos.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite, sudėkite sviestą, įberkite cukraus, tarkuotos žievelės, supilkite manų kruopas, pavirinkite maišant, kol sutirštės, nuimkite nuo ugnies, sudėkite ištrintą trynį ir įmaišykite išplaktus baltymus.
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kaulelius. Razinas nuplikykite. Slyvas ir razinas patroškinkite (galima įberti šaukštą kapotų riešutų), įpilti esencijos. Keptuvą ištepkite riebalais, išbarstykite maltais džiuvėsėliais, sudėkite manų kruopų košę.
Sluoksniuokite su ištroškintomis slyvomis ir razinomis. Viršutinis sluoksnis turi būti manų košės. Ant viršaus užpilkite ištirpinto sviesto ir apkepkite. Paduokite karštą pietums arba atšaldytą vakarienei.