250 g šviežių baltųjų pievagrybių, supjaustytų griežinėliais,
1 l sultinio ar vandens,
1 mažo svogūno,
gabalėlio saliero,
50 g sviesto,
1 nedidelės morkos, supjaustytos griežinėliais,
4-5 bulvių,
1/4 rauginto agurko,
keleto svogūnų laiškų ir salierų lapų,
trupučio pipirų,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Į verdantį vandenį arba sultinį sudėkite supjaustytas bulves. Kol verda bulvės, keptuvėje ištirpdytame svieste patroškinkite susmulkintą svogūną, salierą, morkas ir grybų griežinėlius. Kai bulvės apvirs, įpilkite patroškintus grybus bei daržoves, suberkite pipirus, druską ir dar apie 10 min. pavirkite.
Baigiant virti, sudėkite plonais griežinėliais supjaustytą raugintą agurką ir susmulkintus svogūno laiškus. Į sriubą, kuriai gaminti imamas ne sultinys, o vanduo, įdėkite du šaukštus sviesto. Patiekdami, sriubą papuoškite saliero lapeliais.