Mielinei tešlai:
275 g miltų,
100 g pieno,
100 g vandens,
25 g mielių,
1 arbat. š. cukraus,
žiupsnelis druskos.
Įdarui:
1/8 l. pieno,
1 svogūno galvutė,
1/2 saldžiosios paprikos ankšties,
250 g maltos jautienos,
1 valg. š. maltų džiūvėsių,
1 maža karčioji paprika,
1 arbat. š. garstyčių,
2 valg. š. smulkintų petražolių lapelių,
truputis čiobrelių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
1 kiaušinio baltymas,
2 valg. š. sezamo grūdelių bandelėms pabarstyti.
GAMINIMAS:
Paruoškite mielinę tešlą. Mieles ištrinkite su cukrumi, įpilkite 1 valg. š. pieno ir laikykite šiltoje vietoje, kol pakils. Pašildykite pieno ir vandens mišinį ir įpilkite iškilusias mieles, įberkite druską ir miltus. Užminkykite tešlą. Ją apie 1 val. laikykite šiltai, kad pakiltų. Kilimo metu tešlą 2-3 kartus paminkykite.
Įdarui nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, saldžiąją papriką, išpjaukite vaiskotį ir sėklas, ankštį supjaustykite kubeliais. Iš mėsos, svogūno, paprikos, džiovėsių, smulkiai supjaustytos karčiosios paprikos ir garstyčių sumaišykite vientisą masę.
Mėsą pagardinkite druska, pipirais, įdėkite smulkintų petražolių ir čiobrelių. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kepimo skardos dydžio tešlos lakštą ir padalinkite į 12 gabalėlių. Iš mėsos padarykite 12 kukulių. Jie turi būti truputį mažesni už tešlos gabalėlius.
Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėkite po mėsos kukulį ir kraštus gerai suspauskite, kad kepdami pyragėliai nesuirtų ir neišbyrėtų įdaras. Bandeles dėkite į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą, viršų aptepkite kiaušinio tryniu, išplaktu su trupučiu vandens, užbarstykite sezamo grūdelių. Kepkite apie 30-35 min. 175-200 laipsnių C temperatūros orkaitėje.