Bulvių užkepėlė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių užkepėlė


INGREDIENTAI:

1,5 arba 2 kg prancūziškų bulvių (galima naudoti ir lietuviškas, tada jos bus minkštesnės ir biresnės),
100 g aštresnio skonio fermentinio sūrio,450 g saldžios grietinėlės,
pusės stiklinės pieno,
druskos,
grūstų pipirų,
česnakų pagal skonį.


GAMINIMAS:

Nulupkite bulves ir supjaustykite jas 2-3 mm storio griežinėliais. Ištepkite kepimo formą sviestu. Stambiai sutarkuokite sūrį. Tolygiai išdėliokite 1/3 supjaustytų bulvių kepimo formoje, pabarstykite druska ir grūstais pipirais. Užberkite trečdalį tarkuoto sūrio.

Pakartokite tai dar 2 kartus, kol viską gražiai sudėliosite kepimo formoje su paskutiniu sūrio sluoksniu. Sumaišykite saldžią grietinėlę su trintu česnaku ir užpilkite ant viršaus taip pat užpilkite ir pieną. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių karščio temperatūros apie 45-60 minutes, kol bulvės suminkštės ir gražiai paruduos.

Praėjus pusei kepimo laiko, pridenkite formą aliuminio folija, jei nenorite, kad bulvės parustų per daug.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668