Nedidelis biskvitas,
250 g maskarponės,
2 šaukštai cukraus,
2 kiaušinia,
indelis plakamosios grietinėlės,
pakelis vanilinio cukraus,
po stiklinę šaldytų aviečių, gervuogių,
50 ml brendžio (biskvitui sudrėkinti),
šaukštas citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Uogas atitirpinkite ir gerai nuvarvinkite, kad būtų sausos. Kiaušinius kruopščiai nušveiskite šepetėliu, po tekančiu karštu vandeniu, tada baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės, tada palengva įplakite maskarponę.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Į maskarponę palengva ir labai atsargiai įmaišykite baltymus-turi susidaryti puri masė. Norimo dydžio stikline iš biskvito išspauskite apvalius paplotėlius ir saikingai juos sulaistykite brendžiu. Grietinėlę iki standžių putų išplakite su vanile ir šlakelius citrinų sulčių.
Biskvito paplotėlius pakaitomis tepkite tai maskarpone, tai grietinėle ir ant viršaus vis paberkite uogų. Desertus bent pusvalandžiui pastatykite šaltai, bet prieš valgydami būtinai palaikykite kambario temperatūroje. Papuoškite mėtos šakele.