1/2 kg sluoksniuotos bemielės tešlos,
kiaušinis.
Į d a r u i:
karštai rūkyta žuvis (ešerys, lydeka, skumbrė),
300 g pievagrybių,
poras,
žalumynų,
druskos,
citrinpipirių,
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Įdarui pievagrybius supjaustykite ir pakepkite aliejuje kartu su susmulkintu poru. Gardinkite žalumynais, citrinpipiriais, druska, atvėsinkite. Tada nulupkite žuvį, išimkite kaulus, susmulkinkite ir sudėkite į pievagrybių ir poro masę, suberkite džiūvėsėlius, išmaišykite.
Į skardą įtieskite kepimo popierių, išklokite atšaldytą tešlą. Iškrėskite įdarą, viršų uždenkite kitu tešlos gabalu, keliose vietose įpjaukite, aptepkite kiaušinio plakiniu arba vandeniu. Šaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje, paskui karštį sumažinkite iki 175 laipsnių ir kepkite dar apie pusę valandos.